Ambitieuze Gastouder wordt een GastouderSpecialist!

Gastouder Specialist – Praktische Tips over ondernemerschap en gastouderopvang 

Bouw je droomopvang als gastouder

Het is tijd om jezelf en je bedrijf op de kaart te zetten

Als gastouder voel je dat je er soms alleen voor staat. Je mist mensen om je heen, die mee kunnen denken met je bedrijf of een luisterend oor en support.

Gastouderondernemer

Gastouder ben je met hart en ziel; het is geen kwestie van 8 tot 5 mentaliteit en je neemt letterlijk kinderen en hun ouders op in je gezin. Je hebt een grote liefde voor kinderen en hun ontwikkeling, je zorgt graag voor anderen en houdt van je werk.

Je bent leergierig en streeft doelen na als; werken vanuit je eigen visie, vrijheid, goede combinatie werk en eigen kinderen, goed inkomen, iets opbouwen en zelfstandig werken.

Ruim 15 jaar geleden ben ik ook zo enthousiast begonnen en in 2007 startte ik mijn ondernemerschap in de gastouderopvang. Ik startte het ondernemen vanuit mijn hart.

Ondernemen en zakelijk zijn hoe doe je dat eigenlijk?

Gaandeweg merk je dat je nog veel te leren heb over het ondernemerschap en ben je net als ik in heel wat valkuilen gestapt en behoorlijk over je grenzen gegaan. Je wilt van alles heel graag, maar weet regelmatig niet hoe. Je voelt je vervelend als vraagouders over je grenzen gaan. Ook voel je, je onzeker in het werven van klanten; hoe pak je dat nou aan en vooral die intakes? Je zegt soms te snel ja. En soms geven je keuzes je het gevoel van tegenstellende belangen: meer werk = meer inkomen, maar minder tijd voor je kinderen en jezelf.

Herken je dit?

 • zeurende ouders
 • opvangrommel in huis
 • weinig contact met collega’s
 • afspraken die niet nagekomen worden
 • conflicten over betaling van uren
 • je voelt je ondergewaardeerd
 • lange dagen, weinig privé- en vrije tijd
 • minder dan 5 weken vakantie
 • te weinig inkomsten

Je wilt vooruit, maar lijkt vaak in kringetjes te draaien of tegen dezelfde onzekerheid aan te lopen… hoe pak je dat nou aan?

Ben jij die gastouder, die

 • Serieus genomen wil worden?
 • Zich geen zorgen meer wil maken over inkomsten
 • De allerleukste baan heeft
 • Elke dag samen met de kinderen kan genieten
 • Met een balans tussen werk en gezin
 • Een opvang heeft met de allerleukste ouders
 • Geen problemen en gezeur meer over huisregels, afspraken en betalingen
 • Misschien een startende GO die meteen goed van start wil gaan
 • Onderscheidend is voor vraagouders waardoor jouw ideale ouders zich aanmelden

Ondernemen kun je leren

Marielle Kolster - GastouderSpecialist voor ambitieuze gastouder ondernemers
Marielle Kolster

Ik ben Marielle Kolster.

In 2007 ben ik gewoon als gastouderondernemer begonnen. Ik ben heel ambitieus en bouwde als één van de eerste gastouders een website, ontwierp een eigen huisstijl, had eigen formulieren en contracten en werd daardoor door vraagouders goed gevonden via het internet én als professioneel benoemd. Doordat ik ben opgegroeid in een ondernemers gezin had ik al heel wat inzichten.

Ik volgde mijn gevoel en het ging steeds beter lopen, maar gaandeweg merkte ik dat een aantal van mijn doelen onderdruk kwamen te staan. De ruimte voor vrijheid stond vaak onder druk door de voorwaarde om voldoende inkomen binnen te moeten halen; de balans tussen werk en aandacht voor mijn kinderen sloeg regelmatig door naar werk; werken vanuit een eigen visie met bijbehorende regels botste soms met ouders, waardoor dit mijn plezier drukte. Ook van veel andere gastouders hoor ik herkenbare geluiden.

Ik ontwikkelde uiteindelijk een burn-out: werken met plezier werd steeds vaker moeten. Allerlei onzekerheden en een slechte energiebalans maakten dat ik begon te twijfelen aan mezelf en of ik wel de juiste keuze had gemaakt.

Mijn vraag werd: Ondernemen en Marketing hoe doe ik dat eigenlijk?

Ik legde een hele reis af en stortte me vol ambitie en nieuwsgierigheid op Webinars van succesvolle ondernemers, kocht boeken over ondernemerschap, volgde trainingen en een coaching traject en zocht heel veel informatie op internet en investeerde zo in mijzelf als mens en ondernemer.

Begin 2016 ontdekte ik eindelijk Het grootte Geheim van het Gastouder  ondernemerschap.

In mijn e-book: Stappenplan voor florerend ondernemen in de gastouderopvang neem ik je mee naar wat in mijn ogen de basis is voor elke ondernemer.  Alle informatie en trainingen die ik volgde gingen over ondernemerschap in het algemeen. De afgelopen 3 jaar heb ik de stappen toegepast in mijn Gastouderopvang. Met als gevolg dat ik veel aanvragen krijg via mijn website van ideale vraagouders, die meestal helemaal passen bij mijn klantenprofiel en waar ik heel blij van wordt om mee samen te werken. Mijn counselor/coach opleiding heeft mij geholpen om eigen visie, stappenplannen en trainingen te ontwikkelen voor ondernemers om hun unieke persoonlijkheid, talenten en kwaliteiten te combineren, zodat zij klanten aantrekken zonder teveel tijd te spenderen aan marketingstrategieën.

Ik heb dit helemaal vertaald naar het Gastouderschap om jouw heldere handvatten te geven om stappen te zetten in jouw Gastouderopvang Business.

Ondernemen is in actie komen, starten om te doen wat je moet doen: de letterlijke betekenis van het woordenboek. Ondernemen in een bedrijf; jouw Gastouderopvang (onderneming) is veel meer dan gewoon starten en doen…

Het gaat over wie jij bent als persoon en als gastouder, wat jij kiest, waar jij goed in bent en waarnaar toe je onderweg bent; je persoonlijke doelen en waarde. Je inventariseert, onderzoek, bouwt een blauwdruk en maakt keuzes. Keuzes die weerspiegelen wie jij bent, waar je voor staat en welk probleem jij voor je vraagouder en hun kind wil oplossen en ontwikkelen. Als deze blauwdruk 100% gebouwd is op jou dan wordt dat wat je doet authentiek en uniek; je ontwikkelt een specialisme.

Jij bent uniek en staat uniek in deze wereld met jouw talenten, jouw eigenschappen, jouw kijk op deze wereld, hoe je in het leven staat en welke missie (boodschap) je uit draagt.

Ontdek jezelf, laat jezelf zien; hoe duidelijker je boodschap, hoe aantrekkelijker je wordt.

Wil jij net als ik ontdekken hoe jij je Gastouderopvang tot een uniek concept kan maken, waarbij je helemaal jezelf kunt en mag zijn en waar je samen met de kinderen zoveel plezier uithaalt en ook nog een leuke boterham verdiend?

Investeer dan in jezelf met tijd en aandacht om het stappenplan dat ik hieronder zal delen te lezen, te herkauwen en als een zaadje in je hart zijn werk te laten doen en daar vanuit stappen te zetten naar het creëren van jouw unieke Gastouderopvang.

Als jij investeert in jezelf met tijd, aandacht en geld dan ontwikkel je jezelf en daardoor ook je Gastouderopvang. Ik daag je uit om er mee aan de slag te gaan. Te gaan dromen! En te zien welk vonkje in je hart ontstaat en tot welke prachtige dingen jij in staat bent.

Ondernemen vanuit je hart waarin al jouw kwaliteiten samen komen is het mooiste dat er is.

Support & Aandacht is mijn handelsmerk

Het is mijn brandend verlangen om jou als gastouder te supporten door middel van mijn e-book, website met tips en info, workshops en trainingen. Mijn focus ligt volledig bij jou unieke waarde en talent om jou te supporten om zo jouw leven en droomopvang te realiseren en alle stappen die jij daarbij nodig hebt.

Support van andere ambitieuze gastouders kun je vinden op mijn Facebook pagina (klik hier)

Ik heb jouw hulp nodig:

Laat je weten waar jij mijn support bij kan gebruiken?

Warme groet,

Marielleღ